Babaszafari

Nézd meg 2020 legkedveltebb isofixes autósüléseit

2021. február 16. - Babaszafari Móni

lorelli_2019-8_102.JPG

Idén is górcső alá vettem, hogy melyek voltak a 2020-as év legkedveltebb autósülései. Most a három legnépszerűbb kategóriában az eladási adatok és vásárlói visszajelzések tükrében néztem meg a TOP 5 autósülést, melyek isofixes rögzítési rendszerrel rendelkeznek. Ezeket egy táblázatba gyűjtöttem, hogy megkönnyítsem a döntésed.

Először is - azok kedvéért, akik most ismerkednek az autósülésekkel - szeretném tisztázni az isofix jelentését. 

Mi az az isofix, és miért jó? 

Mint minden biztonsági terméket, az autós gyereküléseket is szigorú szabályok mentén gyártják és tesztelik.

1_aviator_easy_mounting_by_isofix_system.jpgAz isofix rendszer az egész világon szabadalmaztatott egységes rögzítési megoldás, ami annyit tesz, hogy az autó vázszerkezetét a gyártás során úgy építik ki, hogy az isofixes autósülés kampóit csatlakoztatni tudjuk hozzá. Ennek a megoldásnak az egyik legfontosabb előnye, hogy nem tudjuk rosszul bekötni. Amíg a hagyományos, nem isofix-es autósüléseknél sokszor bonyolult módon kell átvezetni az autó biztonsági övét, addig az isofix-szel ellátott üléseknél 1 kattintással áthidaljuk ezt a problémát. Továbbá, mivel az autó alvázához rögzül, egy esetleges ütközés esetén jóval kisebb az esélye, hogy az ülés kimozdul a helyéről.

A legtöbb ilyen ülést hagyományos módon is be tudjuk kötni az autóba, így ha a családban van olyan autó, amibe még nincs beépítve az isofix rögzítési pont, akkor a 3 pontos biztonsági övvel is beköthető.

A témáról bővebben A nagy dilemma, milyen gyerekülést válasszunk az autóba? c. blogcikkemben olvashatsz. 

A letölthető táblázatban a 3 legkedveltebb súlykategória biztonsági gyereküléseit találod meg, ezek az alábbiak: 

0-36 kg-os kategória (0+, I., II., III. súlycsoport)

Ez egy igen kedvelt kategória, hiszen az autóshordozó utáni időszaktól egészen a kiskamasz korig használható. 135 cm felett pedig már a sima ülésmagasító is elegendő. Ezeknek az üléseknek az előnye, hogy rengeteg állítási lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy minél inkább a gyermek magasságához és alkatához tudjuk igazítani a gyerekülést. 

9-36 kg-os kategória (I., II., III. súlycsoport)

A 9-36 kg között használható autósülések kb. 10 hónapos és 12 éves kor között ajánlottak. Általában menetirány szerint tudjuk csak bekötni. A legtöbb típushoz tartozik kivehető szűkítőbetét, vagy olyan a kialakítása, hogy a kisebb gyerekek is kényelmesen és biztonságosan el tudnak benne helyezkedni. 

15-36 kg-os kategória (II., III. súlycsoport)

A 15-36 kg között használható autósülés kb. 3-12 éves kor közötti gyermekek részére készült. Menetirány szerint köthető be az autóba. Előnye, hogy a fejtámla és biztonsági öv magassága több fokozatban állítható, így maximálisan a gyermek méretéhez tudjuk igazítani azt.

A 2020-as év legkedveltebb isofixes autósüléseiről az infókat az alábbi LETÖLTÉS gombra kattintva megtalálod. letoltes_gomb02.png

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, és kövess, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezem!  

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr5216423406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása