Babaszafari

15 megúszós finomság halloweenpartira

2021. október 26. - Babaszafari Móni

playful-kids-enjoying-halloween-party_kicsi.jpg

Kis hazánkban is egyre többen ünnepeljük meg a halloween napját, mely minden évben október 31-re esik. De vajon tudjuk egyáltalán, hogy honnan származik ez a szokás, és mit ünnepelünk ilyenkor?

A Halloween egy ősi kelta ünnep, melyet az ír és skót bevándorlók tettek népszerűvé az USA-ban. Jelentése: mindenszentek előestéje (All Hallow's Eve). A kelta hiedelem szerint minden évben október 31-én tértek vissza a Földre az előző évben elhunyt bűnösök lelkei. Az emberek attól tarottak, hogy beköltöznek az élők testébe, ezért tüzet gyújtottak, és ijesztő maskarákat öltve felvonultak az utcákon, hogy ezzel elijesszék a holtak lelkét.

Tököt faragni, rémisztő maskarákba bújni és „Csokit vagy csalunk!” felkiáltással édességet kéregetni, plusz ronda dolgokat enni nagyon jó móka, főleg a gyerekeknek. Éppen ezért egyre több óvoda és iskola is beépíti az éves tematikájába a halloweent, és így vagy úgy, megünnepelik azt.

Mivel egyre nagyobb az igény a családi, baráti körökben is erre az ünnepre, így a kereskedelemben is felütötte a fejét. Már október elején tele vannak az áruházak a halloweeni dekorációkkal, jelmezekkel, faragható tökökkel, és az egyéb ünnephez köthető árukkal.

A közösségi oldalakon is - így október végén - napi szinten jönnek szembe velem olyan posztok, hogy kétségbeesett szülők ötleteket kérnek könnyen elkészíthető ételekre halloweenpartira. Ezért arra gondoltam, összeszedek ezekből néhányat egy csokorba, hogy a „last minute mamiknak” kicsit megkönnyítsem a dolgát. Íme 15 egyszerűen elkészíthető finomság a „borzongós” bulikra. 

***********************************************************

Tipp:

A Prince Lionheart Bentomal uzsonnáskészlettel stílusosan hordozhatod magaddal a harapnivalót az iskolába vagy a kirándulásokra. Cuki tálalóeszköz kisebb összejövetelekre is. Ezekből az aranyos állatokat formázó tálkákból még a nasi is finomabb lesz!

  • használata 1 éves kortól ajánlott
  • a szett 3 db egymásba helyezhető uzsonnásdobozt tartalmaz: 1 db szendvicsnek (toast kenyér méret), 2 db a nasinak
  • szivárgásmentes fedél
  • mikrohullámú sütőben melegíthető
  • mosogatógépben mosható
  • méret: 18x13x10 cm

prince_lionheart_bentomal.jpg

***********************************************************

Kapcsolódó cikkek:

***********************************************************

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is, és kövess, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezem! 

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr1516728774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása