Babaszafari

Milyen az, amikor tényleg pihenünk a gyerekekkel?

2021. június 23. - Babaszafari Móni

babybeach.jpg

Mi, szülők, pontosan tudjuk, hogy babával vagy pici gyermekkel a nyaralás nem éppen a "felüdülés" 100%-os formája. Szuper dolog elmenni nyaralni vagy hosszú hétvégézni a gyerekekkel, de bizony, sokszor fáradtabbak vagyunk, mint egy átlagos héten.

Hogy miért? Mert a gyereknevelés bizony nem könnyű, és idegen környezetben, amikor 0-24-ben figyelned kell rájuk, az még kimerítőbb. Mindezek ellenére mégis vágyunk rá, mert így vagy úgy, de ki kell szakadni a megszokott hétköznapokból. A családi élmények feltöltenek minket, és bár egy karonülő vagy totyogó jó eséllyel nem fog emlékezni ezekre az élményekre, mi szülők, nagyon is.

Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, hogy igen is létezik olyan baba- és szülőbarát szállás és üdülőhely, ahol minden gyermek, anyuka, apuka, nagyszülő megtalálja a neki való kikapcsolódást? Megadják a felnőtteknek is az esélyt, hogy nekik is pihentető legyen az üdülés. És még csak nem is kell olyan messzire utazni, ugyanis a magyar határtól néhány kilométerre, Ausztriában van egy csodálatos oázis, amelynek már a weboldala magával ragadott. 

hans_peter_filz.jpgEzért gondoltam egyet, és utánajártam, hogy vajon mi a titka, miért is olyan kedvelt ez a hely a magyar családok körében is? Kérdéseimre Hans Peter Filz, a Sonnentherme Lutzmannsburg élményfürdő marketingvezetője válaszolt.

Milyen óvintézkedéseket hozott a Sonnentherme a koronavírusra vonatkozóan a májusi nyitás óta?

Szabályainkat az aktuális osztrák kormányrendeletekhez és előírásokhoz igazítjuk a koronavírus-pandémia leküzdése érdekében. Ehhez hozzá tartozik vendégeink megfelelő informálása online felületeken, hírlevélben, plakátokon és brossúrákon. A szobákra és belépőkre a regisztráció és előfoglalás kizárólag online felületen működik. A maximális befogadóképesség az aktuális előírásoknak megfelelően jelenleg 75%-on van, hogy a jelenlegi 1 m-es távolságtartást biztosítani lehessen. Létrehoztunk egy saját „Corona Security-t”, hogy vendégeinket kedvesen tájékoztassuk az aktuális előírások betartásáról. 

A jelenlegi szabályozás szerint a szálloda és élményfürdő területére való belépéshez szükséges egy negatív teszteredmény, oltási igazolás, vagy COVID-19 betegségen átesetteknek az ezt igazoló okmány felmutatása, valamint 10 éves kortól a gyerekeknek saját teszt eredményre van szükségük.

A szálló vendégeinknek lehetőségük van a lejárt teszt után ingyenes tesztelésre a hotelben, illetve a fürdőben is. Minden területen még nagyobb intenzitással figyelünk a higiéniára.

Hogyan alakul a forgalom az előző évekhez képest? Visszaesett-e az üdülési kedv a családok körében idén?

Az ausztriai kormányrendeletek alapján a május 19-i nyitást követően maximum 50%-os látogatószámra korlátozódott, június 10-től ez 75%-osra emelkedett, és bízunk benne, hogy július 1-jétől ez 100%-ra bővül majd. Az érdeklődés nyáron kimondottan nagy, és a hotel szeptember közepéig már szinte teltházas.

Érezhető-e a vendégek viselkedésében bármilyen változás a vírushelyzet miatt?

Alapjaiban azt tapasztaljuk, hogy a vendégeink előzékenyebbek egymással, és nagyon örülnek a már majdnem „normális” állapotnak.  A kötelező távolság betartására a felnőtteknél nagyon figyelünk, azonban minél kisebbek a gyerekek, annál nehezebb ezt betartatni. A vendégeink nagyon körültekintőek a higiéniát illetően, többször mosnak kezet, többször és intenzívebben zuhanyoznak és használják a számtalan helyen kihelyezett fertőtlenítő adagolókat. Magunk is meglepődve tapasztaljuk, hogy vendégeink - de leginkább a gyerekek - mennyire könnyen alkalmazkodnak az aktuális előírásokhoz. Amennyiben nem így történik, akkor még mindig ott van „támaszként” a „Corona Security”! Több figyelmet fordítunk egymásra és természetesen a legkisebb vendégeink igényeire is.

2-kinder-familie-_45.jpg

Milyen rangsort állítana fel azokra a kritériumokra vonatkozóan, amelyek alapján döntenek a babás, kisgyermekes családok a szállást illetően? Mik a legfőbb igények, és melyek azok, amik nem annyira fontosak számukra? (1 – legfontosabb, 15 – legkevésbé fontos)

  1. Csúszda- és élményparkátjárás
  2. Wellness részleg babáknak
  3. Gyermekprogramok, animátorok
  4. Babafelszerelések ingyenes használata (babakocsi, játékok, etetési, babaápolási és bababiztonsági eszközök, járgányok stb.)
  5. Programlehetőségek, látnivalók a környéken
  6. Szoba kialakítása (pl. nagy terek, design, felszereltség, erkély, terasz stb.)
  7. Gyermekfelügyelet
  8. Játszóház, játszótér 2 éven aluli gyermekeknek
  9. Gasztronómia, kulináris élmények
  10. Tisztaság
  11. Szolgáltatások felnőtteknek (wellness, edzőterem, sportolási lehetőségek, bár stb.)
  12. Vélemények, értékelések
  13. Eszközbérlés (pl. kerékpár, sporteszközök stb.)
  14. Csillagok száma
  15. Környezet

Milyen egyedülálló vagy különleges szolgáltatást nyújt a komplexum gyermekek részére?

A babáknak belépéskor ingyenesen biztosítunk babakocsikat, rengeteg pelenkázószigetet ingyenes törlőkendőkkel, ingyenes napi gyerekprogramokkal 9 és 17 óra között babáknak, kisgyerekeknek és tiniknek egyaránt. Mint pl. babaúszás, babamasszázs, babaszauna, gyerekúszás, barkácssarok, különböző fellépések a Show Arena-ban (varázsló, illuzionista, bábszínház, musical-ek...) csúszdaversenyek, találkozók a kabaláinkkal, vízitánc...

csm_sunnybunny1_39dfd44960.jpg

Milyen arányban vannak a visszatérő és az új vendégek éves szinten? Valamint milyen arányban szállnak meg magyar vendégek a hotelben?

A Sonnentherme élményfürdő és a Hotel Sonnenpark vendégei kb. 70%-os arányban törzsvendégek, akik egy évben minimum 2-3 alkalommal látogatnak el hozzánk. A magyar vendégek aránya a hotelben 8% (kb. 94.000 éjszakánál) és a Sonnentherme-ben 12% (kb. 420.000 látogatónál) évente.

Van-e lehetőség magyar nyelven tájékozódni, kommunikálni a szálloda dolgozóival? Illetve elérhetőek-e magyar nyelven is programok gyerekeknek a szálloda területén?

A munkatársaink nagy része minden részlegen (recepció, pénztár, gyermekanimáció, úszásoktatás, úszómesterek, felszolgálók) beszél magyarul, így a legkisebb vendégeinket is az anyanyelvükön tudjuk megszólítani. Csak Sunny Bunny nem beszél magyarul, viszont ő németül sem, hiszen ő egyáltalán nem szólal meg a szereplései alkalmával.

sunnybunny1.jpg

Milyen akciókkal, kedvezményekkel várja idén a hotel a családokat?

Jelenleg július 4-éig a „100 éves Burgenland” akciós heteink zajlanak. Minden gyermek ajándékba kap egy meglepetésekkel teli táskát, és részt vehetnek egy óriási kaparós sorsjegy nyereményjátékon is, ahol napi 100 azonnali nyeremény várja gazdáját.

A nyári szünetben július 5-től szeptember 12-ig „Magic Summer” hetek lesznek ingyenes szuper programokkal, többek között 70 művész fellépésével (varázsló, illuzionista, színház, musical, koncertek...) a nagy show színpadon, árnyékolt lelátóval a szabadban.

Szeptember 13-tól október 22-ig pedig 30%-os kedvezményt kínálunk a 0-6 éves gyerekek részére az éjszakák árából.

sonnenthermeresortluftbild_01.jpg

A cikk a Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau GmbH közreműködésével készült. Fotók: Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau GmbH  

*************************************************************

Játssz a Babaszafarival, és nyerd meg az exkluzív családi nyaralást!

Kattints a képre a részletekért!

992x550_sonnenpark_copy.png

*************************************************************

Kapcsolódó cikkek:

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, és kövess, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezem!   

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr9616594162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása