Babaszafari

10 tipp a tudatos online ajándékvásárlásra

2019. december 10. - Babaszafari Móni

clark-howard_632423139.png

A decemberi hónappal nemcsak az advent és a karácsonyi ráhangolódás kezdődik meg, hanem az ajándékvásárlási őrület is kezdetét veszi. Igazából már fekete pénteken beindul a gépezet, ami egészen december 24-ig tart, sőt az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy a vásárlási kedv egyre kisebb mértékben lankad a két ünnep közötti időszakban.

Megtelnek a plázák és jelentősen megnő a webáruházak forgalma is ebben az időszakban. Ami az internetes vásárlást illeti, a mai világban a technika fejlődése jócskán megkönnyíti az életünket vagy éppen, hogy megnehezíti!? Ezt döntse el mindenki maga.

Manapság, akár már a munkahelyről hazafelé is néhány kattintással leadhatjuk rendelésünket, ami egyrészről jó, mert kényelmes és rengeteg időt megspórolunk, másrészről ilyenkor az ember hajlamos olyanra is pénzt kiadni, amire igazából nincs is szükség. Vagy nem néz utána megfelelően a terméknek, és nem azt kapja, amire számított.

Éppen ezért arra gondoltam, hogy így az ünnepek előtt néhány praktikus tanáccsal megpróbálok segíteni abban, hogy a lehető legjobb és leginkább pénztárcabarát megoldást válasszuk. Mivel a kisgyermekes családok körében a karácsonyi ajándékvásárlás legnagyobb részét a játékok és a gyermekeknek szóló ajándékok teszik ki, így erre kiélezve, íme 10 tipp, hogy senkinek ne legyen csalódás a szenteste.

 1. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

Nem szégyen az, ha készítesz egy költségvetést a karácsonyi kiadásokról, így kisebb az esélye a túlköltekezésnek, illetve könnyebben meg tudod határozni az ajándékozási kereteket.

2. Határozzatok meg maximális összegkeretet az egyes ajándékokra vonatkozóan

Családi vagy baráti körben egészen nyugodtan kezdeményezheted az összeghatár kérdést. Így mindenki tiszta lappal játszik, és megkímélitek magatokat és egymást a kellemetlen helyzetektől. Ráadásul ebben az esetben bátran használhatod az internetes áruházak árszűrőjét, ergo könnyebb és gyorsabb lesz a döntés is. 

3. Kérdezd meg az anyukáját, minek örülne a gyermek

Ha rokon vagy barát gyermekét szeretnéd megajándékozni, egyáltalán nem ciki kikérni a véleményét az anyukának, hiszen lássuk be, senki nem ismeri jobban a gyermeket, mint a saját édesanyja. Valamint így a mellélövésen túl elkerülheted a duplikálást is. Mi évek óta így csináljuk a családban, és abszolút bevált.

Termékajánló:

Chipolino Felicity elektromos babahinta szuper elfoglaltság a legkisebbeknek! Az ülőrésze 2 pozícióban állítható, így a baba tud benne nézelődni és szundikálni is!

  • Használata újszülött kortól ajánlott, egészen a kicsi 6 hónaposkoráig, vagy a 9 kg-os súlyhatár eléréséig.
  • Játékhíddal ellátott, az aranyos lelógó figurák pedig fejlesztik a kicsi szem- és kézkoordinációját, kreativitását.
  • Puha fejpárnája kényelmes pozícióban tartja a baba fejét.
  • Biztonsági beülő része, megóvja babádat a kieséstől.
  • Könnyedén összecsukható, így a tárolása és szállítása is egyszerű.
  • 3 különböző sebességű ringató fokozat állítható be, így garantáltan tökéletesen szórakozik majd babád.
  • Hintáztató funkciója 30-45-60 perces időtartamra programozható be.
  • Többféle altató dallamot és természethangot is játszik, melyek nyugtatják a picit és elaltatják. A dallamok hangereje szabályozható.
  • Huzata levehető és kézzel mosható

chipolino_felicity_babahinta.jpg

4. Ha csecsemőnek vagy kisgyermeknek keresel ajándékot, jó, ha az alábbiakra is gondolsz:

  • Ne nője ki túl hamar, akár játékról, akár ruháról beszélünk, mindenképpen olyat válassz, amit azért több hónapig tud használni a pici.
  • Ha ruháról van szó, tudd meg a pontos méretet, és hogy mire lenne szüksége, így elkerülheted azt, hogy lesz a gyerkőcnek egy huszonhatodik pár zoknija, amit valószínűleg előbb kinő, minthogy kibonthatnák a csomagolásból.
  • Lehet egy kicsit exkluzív vagy egyedi, például hímeztesd bele a baba nevét, így emléknek is tökéletes lesz.
  • Ha játék, akkor a plüss nem mindig jó választás. Legyen valamilyen készségfejlesztő, és minőségi termék, hogy akár a következő gyermek is használni tudja majd.
  • Mindig nézd meg, milyen kortól ajánlott a termék, és vedd is azt komolyan.

 5. Ha meg van a kiszemelt termék, tájékozódj róla minél több weboldalon

  • Olvass a termékről vásárlói véleményeket!
  • Nézd meg a gyártó weboldalát is!
  • Keress a videómegosztó csatornákon videót róla, hiszen egy mozgókép sokkal többet elárul egy termékről, mint egy jól beállított termékfotó.

 6. Az ár nem minden!

Az ár fontos tényező, azonban így karácsony előtt hiába tudsz egy terméket akciós áron megrendelni, ha a forgalmazó nem tudja neked garantálni időben a szállítást, így kellemetlen lesz, ha nem érkezik meg a megrendelt termék az ünnepekre. Éppen ezért megrendelés előtt érdemes ezzel egy kört futni, és az ügyfélszolgálatnál megérdeklődni, hogy ne érjen meglepetés.

Termékajánló:

A Chipolino járássegítővel nemcsak az elindulás időszaka izgalmas a baba számára, hanem a rajta található játékokkal és mókás dallamokkal az elkövetkező hónapokban is rendkívül jól fejlődnek a gyermek érzékszervei.

  • mik02001pia.jpgHasználata 6 hónapos kortól ajánlott
  • Többféle dallamot játszik le, amely plusz izgalom a babák számára.
  • Különböző játékokat tartalmaz, melyek lekötik a gyermek figyelmét és fejlesztik a képességeit: mágneses rajztábla, mini pianino, csörgő, tekerhető, nyomkodható gombok, lapozgató, telefon.
  • Egyes játékelemek kivehetők, és külön használhatóak.
  • Segít a baba első lépéseiben, valamint az érzékszervek mellett a nagymotoros és finommotoros képességeket egyaránt fejleszti.

7. Döntés előtt ismerd meg a forgalmazó céget

Olvass el a cégről véleményeket, értékeléseket, nézd meg a közösségi oldalát! Fusd át, mit tartalmaz az ÁSZF, legyél tisztában a webáruházban való vásárlás feltételeivel.

8. Jótállás vagy termék szavatosság

Legyél tisztában a fenti fogalmakkal, és hogy milyen terméknél, melyiket, hogyan tudod érvényesíteni. Bruttó 10.000 Ft vételár felett a gyártó/forgalmazó köteles jótállási jegyet adni, amely 12 hónapig érvényes. Ezt, ha a vásárlás alkalmával nem kapod meg, érdeklődj utána, mert ha esetlegesen gond van a termékkel, a jótállási jegy nélkül nem valószínű, hogy tudsz élni a garanciával.

9. Ha egy bolt bevált, kövesd figyelemmel a kommunikációját

Ha van olyan webáruház vagy üzlet, amivel korábban elégedettek voltál, érdemes feliratkozni a hírlevelükre és/vagy bekövetni a közösségi oldalakon, mert az ünnepek előtt a legtöbb cég valamilyen akcióval biztosan előrukkol. Akár több ezer forintot is megspórolhatsz, ha szemfüles vagy.

Termékajánló:

A Lorelli Smart többfunkciós roller éveken keresztül szuper játéka lesz gyermekednek. A kisebbek ülve, nagyobbak pedig már állva rollerként használhatják átalakítható szerkezete által.

  • Strapabíró vázszerkezettel rendelkezik, amely 3 éves kortól 20 kg-os súlyhatárig használható. 
  • 3 poliuretán kereke révén nagyon stabil járgány, biztonságosan használhatják a kisebbek is.
  • Első kerekei világítanak, hátsó kereke pedig fékezhető, így egyszerű a megállás is vele.
  • Magas minőségű, ABEC-7 csapágyak gondoskodnak a megfelelő használatról. 
  • Kormánya TPR gumi borítású, csúszásmentes fogást biztosít.
  • Megbízható, minőségi anyagokból készült.
  • Az ülőrész felhelyezésével futóbicikliként funkcionál, anélkül pedig rollerként használható.
  • A roller összecsukható, így a szállítása is egyszerűbb.

lorelli_smart_roller.jpg

10. Értékeld a webáruházat és a terméket

Ha túl vagy az ajándékozáson és az ünnepi forgatagon, és van rá lehetőséged, szánj rá pár percet, és értékeld a webáruházat, valamint a megrendelt termékeket az erre kialakított fórumokon (webáruház saját oldala, google, facebook, stb.). Ezzel segíted a többi vásárlót a döntésében, illetve az internetes áruházaknak fontos a visszacsatolás, hiszen céljuk a 100%-os vevői elégedettség elérése! 

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg mással is, és kövess minket, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezünk!  

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr9315346184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása