Babaszafari

7 érv, hogy beszerezzünk egy cumisüveg-melegítőt

2022. január 24. - Babaszafari Móni

image01.png

Egy kisbaba táplálása sokszor bonyolult logisztikát kíván. Amíg anya otthon van a picivel, és szoptat, addig viszonylag egyszerű a képlet (legalábbis ezt gondoljuk). Igen ám, de nagyon sok esetben a helyzet megkívánja, hogy le kell fejni az anyatejet, ennek sok oka lehet, pl. az édesanyának van ugyan teje, de nem tud szoptatni, vagy nem tud éppen a babájával lenni etetési időben. Továbbá, ha nem megfelelő mértékű a tejtermelődés, a két szoptatás közötti fejés ezen segíthet. Ezekben az esetekben eltárolhatjuk, majd később felhasználhatjuk az értékes anyatejet. Valamint, ha fel szeretnénk használni, akkor a megfelelő hőmérsékletre kell melegíteni a babának. Ezt nagy gondossággal és körültekintéssel kell megtenni. Természetesen erre a célra is fejlesztettek már ki szuper eszközt, ilyen a cumisüveg-melegítő.

2 ok, hogy miért ne használjunk mikrohullámú sütőt a baba ételének melegítésére: 

  1. mikro_tilos.jpgA babának szánt folyadékot vagy bébiételt nem ajánlatos a mikrohullámú sütőben felmelegíteni, mert az nem egyenletesen melegszik fel, így egyes részei langyosak, máshol pedig forró lehet, ami megégetheti a baba száját. Továbbá a mikróban nehéz szabályozni azt is, hogy megfelelő hőmérsékletre melegítsen. 
  1. Az anyatej mikrohullámú sütőben való felmelegítése roncsolhatja az értékes immunológiai összetevőket. Továbbá a melegítési folyamat során fellépő túlmelegedés megváltoztatja a tej bioaktív fehérjéinek szerkezetét, (ezt nevezzük denaturációnak), valamint csökkentheti a zsírtartalmát is. 

Az anyatej, innivalók és bébiételek hatékony és kényelmes felmelegítésére a legcélszerűbb beszerezni egy cumisüveg-melegítőt. Használata teljesen biztonságos a baba számára. 

7 érv, hogy miért használjunk cumisüveg-melegítőt: 

  1. Gyors melegítés: a cumisüveg vagy bébiételes üveg tartalmát mindössze néhány perc alatt a megfelelő hőmérsékletűre tudjuk melegíteni. Az anyatej vagy tápszer ideális hőmérséklete 37-40 °C, a bébiételeket szobahőmérsékletűre vagy langyosra hevítsük. Természetesen az ételek és italok hőmérsékletét minden esetben ellenőrizzük le mielőtt a babának adjuk.
  2. Melegen tartó funkció: a legtöbb készülék esetében lehetőség van a már felmelegített italt vagy ételt melegen tartani, ez a funkció igen hasznos, ha nem tudjuk azonnal megetetni a babát.
  3. Kiolvasztó funkció: A defrost funkcióval rendelkező készülékek alkalmasak a fagyasztott anyatej felolvasztására is, mellyel garantált, hogy felolvasztás közben az értékes összetevők nem roncsolódnak.
  4. A legtöbb cumisüvegfajtával kompatibilis: A gyártók figyelembe veszik, hogy a cumisüvegek többféle méretben elérhetőek, ezért úgy alakítják ki a készüléket, hogy az valamennyi típus esetén használható legyen.
  5. Költséghatékony és egyszerű fenntartás, tisztítás: Ezen készülékek áramfogyasztása elenyésző, valamint tisztítása igen egyszerű, mosószer használata sem szükséges hozzá.
  6. Sterilizáló funkció: Találunk a kínálatban olyan cumisüveg-melegítőt, mellyel a cumisüveget nemcsak melegíteni, hanem sterilizálni is tudjuk. Ezzel a plusz funkcióval két legyet ütünk egy csapásra.
  7. Hordozhatóság: Az akkumulátorral működtethető készülékek kiválóan alkalmasak utazáshoz is. Ezeket az autó szivargyújtójához lehet csatlakoztatni, így akár az utazás alatt is megoldott az etetés.

nuvita_image.jpg

Az anyatej tárolása 

  • breast-milk-frozen-storage-bag-baby-lying-background.jpgAz anyatejet fejés után fertőtlenített vagy steril, jól záródó edénybe vagy anyatejtároló zacskóba tegyük.
  • Az anyatejet szobahőmérsékleten (19-26 °C között) maximum 6 órán keresztül tárolhatjuk.
  • Hűtőszekrényben (4-10 °C) 1-3 napig tárolhatjuk. Azonban nem ajánlott a hűtőszekrény ajtajában tartani, mert ott ingadozó a hőmérséklet. Illetve ne tároljuk tojás vagy földdel szennyezett zöldség közvetlen közelében.
  • Mélyhűtve (-12 °C alatt) 3-6 hónapig tárolhatjuk, azonban felengedés után 24 órán belül használjuk fel. Célszerű adagonként lefagyasztani, melyre kitűnően alkalmasak a fagyasztóban használható, méretskálával ellátott anyatejtároló edények vagy tasakok. A fagyasztott anyatejet felengedés után újra fagyasztani tilos!

 

************************************************************

Kérlek, segítsd a munkámat egy rövid kérdőív kitöltésével, melyet az alábbi gombra kattintva érsz el.

kitoltom_gomb.jpg

************************************************************

Kapcsolódó cikkek:

************************************************************

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is, és kövess be, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezem!

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr6816820188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása