Babaszafari

Mit adhat neked a kismama jóga?

2023. szeptember 21. - Babaszafari Móni

Amikor egy kis lélek úgy dönt, hogy minket választ anyukájának, az egy leírhatatlan érzés, de ezzel együtt ezer kérdés is felüti fejét bennünk. Mi vár rám a várandósság alatt? Milyen lesz a szülés? Milyen lesz a kisbabám? Elég jó anya leszek?

 

Ezek teljesen természetes és helyénvaló kérdések, melyek megválaszolásában és a velük járó lelki-fizikai kihívások leküzdésében rengeteget tud segíteni a kismama jóga.

 kis_hir_banner_630x350px_kozeppontban.png

 

Nézzük meg a fizikai oldalt!

A kismama jóga során olyan gyakorlatokat végezhetünk, melyeket várandósan is kényelmesen és biztonságosan lehet végezni. Segítenek fittek maradni, legyőzni a vizesedést, erősíteni a nagy terhelésnek kitett hát és gátizmokat. Ezek megerősítése nem csak a várandósságot, hanem a szülést is segítik, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy szülés után gyorsabb legyen a test regenerációja.

 

Már a fizikai résznél sem hagyhatjuk figyelmen kívül a magzatra gyakorolt áldásos hatásokat, melyről egy jóga guru, B.K.S. Iyengar a következőképpen írt: “Mikor az anya jóga ászanát végez, teret teremt a babának, hogy öntudatlanul rúgdoshasson, nyújtózhasson és nőhessen, ezáltal megtapasztalva a teret a szűkösségben.”


_bpp8473.jpg

 

Térjünk rá a mélyebb rétegekre!

A légzés a várandósság előrehaladtával egyre nehezebbé válik, melyen sokat tudunk segíteni azzal, hogy testünkben teret képzünk az ászanák gyakorlásával és légzőgyakorlatokat végzünk. A légzőgyakorlatok a szülés alatt nagyban meg tudják könnyíteni a fájásokat, így a kismama egy szebb szülésélményben részesülhet.

A mély, nyugodt, egyenletes légzés az idegrendszerünk stabilitásának is alapja.

Az elcsendesedés, a relaxálás, a befelé figyelés támogatja a leendő anyákat, hogy legyőzzék félelmeiket és hogy teret és időt adjanak annak, hogy összekapcsolódjanak kisbabájukkal.

Ha minden héten időt szakítasz egy kismama jóga órára, azzal emlékezteted magadat, hogy itt az idő kicsit kiszakadni a hétköznapokból, lassabb tempót felvenni és elindulni az anyává válás útján.

 

 👶 A Középpont jógastúdióban minden kismama jógabérletet vásárló anyuka ajándékba kap egy 5 000Ft értékű Babaszafari vásárlási utalványt.*

Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd mindezt megtapasztalni, látogass el Valter Éva nagy tapasztalatú kismama jóga oktató óráira a gazdagréti Középpont jógastúdióba keddenként 14:30-16:00-ig vagy 18:00-19:30-ig!  A kismama jóga foglalkozásokra minden 13. hetet betöltött kismamát szeretettel vár, ha nincs eltiltva orvosa által a mozgástól, akkor is, ha előtte semmilyen mozgásformát nem végzett. A gyakorlást a 40. hétig (szülésig) bátran lehet folytatni. 

 

*Az utalvány 30 000 Ft feletti vásárlásnál használható fel minden Babaszafari üzletben, illetve a https://babaszafari.hu weboldalon.

Miért érdemes elmenni kismama fotózásra?

Erről a sokakat érdeklő témáról Setler-Rózsa Barbara, az Rbfoto.hu kismama fotósa fog mesélni nektek. Reméljük cikkünk eloszlatja a kételyeket, és boldogan indultok a kismama fotózásra!

1.jpg

"Anyukaként tudom, hogy milyen részt venni egy kismama fotózáson, majd a kezemben tartani a csodás emlékeket. A várandósság egy olyan időszak, amikor teljesen megváltozik a kismamák körül az idő. Kilenc hónap nagyon hosszúnak tűnik a nehezebb pillanatokban és egy szempillantásnak, amikor minden csodálatos.

Amikor először meglátod a monitoron, meghallod a szívverését, onnantól ez lesz életed legcsodálatosabb időszaka. Minden kismama megérdemli, hogy ne csak mobilos fotókkal legyen megörökítve a várandóssága.

 

Hogyan válasszunk kismama fotózáshoz fényképészt?

 

Javaslom, hogy légy nagyon körültekintő a fotós választásakor. Nem elég tisztában lenni a büdzsénkkel, megnézni, hogy hány képet kapunk, mi van az árban. Ezek mind nagyon fontos dolgok, de talán a legfontosabb az, hogy vajon annak a fotósnak, akit kinéztünk, tetszik-e a stílusa. Hiszen ezek a képek egy életen át fognak minket kísérni. Ha van elképzelésünk, hogy milyen fotókat szeretnénk, akkor egyeztessünk a fotóssal, hogy tud-e nekünk olyat készíteni, de semmiképpen nem szerencsés ráerőltetni, hiszen akkor csalódni fogunk a végeredményben.

Mikor érdemes elmenni a kismama fotózásra?

 

A legtöbb fotós a 25-34 hét között ajánlja a fotózást. Ennek több oka is van. Nagyjából a 25. hét környékén kezd a pocak kerekedni. Egyéni döntés, hogy mekkora pocakot szeretnének a kismamák megörökíteni, amikor már szépen kerekedik lehet is fotózkodni. Fel kell azonban készülni, hogy a legtöbb fotósnál előre be kell jelentkezni, úgyhogy, ha megvan az álom-fotós, érdemes is felvenni vele a kapcsolatot. Nem érdemes nagyon húzni a fotózás időpontját, ugyanis akár a 36. héttől már egészségesen is megérkezhet a baba, akkor pedig a kismama fotók elmaradnak. Az utolsó hetekben már a mozgás is nehezebb, előfordulhat vizesedés, ez az idő már a felkészülésről szól, ilyenkor érdemes már inkább csak gyönyörködni a képekben.

 

Hogyan válasszunk kismama fotózás helyszínt?

 

Érdemes eldönteni, hogy stúdióban szeretnénk-e a képeket vagy szabadtéren? Ha stúdióban, akkor szeretnénk-e, hogy legyen valamiféle berendezés vagy sima háttér előtt szeretnénk a képeket. Érdemes megkérdezni a fotóst, hogy milyen helyszíneket ajánl. Budapesten rengeteg jól felszerelt, berendezett stúdiót találni, ahol a skandináv stílustól kezdve, a minimalista otthoni stíluson át egészen ipari berendezést is találni. Ha megtaláljátok a hozzátok legközelebb álló stúdiót, akkor az időjárásnak sem lesztek kitéve.
Ha a kismama fotózáshoz szabadtéri helyszínben gondolkozunk, mindenképpen javaslom, hogy kérjétek ki a fotósotok véleményét. Gyönyörű szép helyszín pl. a Várkert bazár, de a szép fényekhez nyáron bizony nagyon-nagyon korán kell kelni, hogy elcsípjük a napfelkeltét. Számolni kell azzal, hogy turisták kíváncsi szemei fognak ránk szegeződni, így nehezebb lesz ellazulni a kamera előtt. Ráadásul – hogy az eredeti példánál maradjunk- a Várkert bazár magánterület, kizárólag engedéllyel lehet ott bármiféle fényképet készíteni. Egy profi fotóstól elvárható, hogy ezekkel tisztában legyen és úgy szervezze a fotózást, hogy semmi akadálya ne legyen a gyönyörű képeitek elkészítésének. 

 

3.jpg 4.jpg 7.jpg

Milyen ruhát viseljünk a kismama fotózáson?

 

Röviden: amiben jól érzitek magatokat! ? A legtöbb kismama fotósnak vannak saját ruhái a fotózáshoz, amit legtöbbször díjmentesen tudtok használni. Jó néhány ruhakölcsönző is van, ahol szebbnél szebb ruhákat tudtok bérelni a fotózásra. Illetve természetesen a saját ruha is nagyszerű választás. A legjobb, ha színben harmonizáló szetteket hoztok. Érdemes kerülni a nagy feliratos pólókat, nagy mintákat, virágokat, kockás mintát. Nem csak színben, hanem stílusban is érdemes összeöltözni, egy elegáns kismama ruha mellé nem mutat túl jól, ha a kispapa pólóban van és rövidnadrágban. Érdemes olyan ruhát választani, ami illik a környezethez, ezzel kapcsolatban nyugodtan forduljatok a fotósotokhoz. Nézd meg az általam biztosított több mint 20 kismama ruhát itt!

 

10.jpg 2.jpg

„Nem szoktam sminkelni magam, kell smink a fotózáshoz?”

 

Ha a hétköznapokon nem sminkeled magad, akkor semmiképpen ne a fotózás előtt gyakorolj! A fotósok szuper sminkesekkel dolgoznak együtt, akik kifejezetten olyan sminket fognak neked készíteni, ami a fotózáson jól mutat. Nem kell mindenkinek füstös szemmel és piros rúzzsal fotózkodni, ha ez idegen tőled, akkor is ajánlok legalább egy natúr sminket a fotózás mellé, egy profi sminkes ugyanis az arcod legszebb részeit tudja kiemelni a munkájával. Ha még sosem voltál kismama fotózáson, akkor a smink szinte kötelező, hiszen hatalmas önbizalmat tud adni. 

 

Mi a teendő, ha a kispapának nincs ínyére a fotózás?

 

A legtöbben, amikor eljutnak kismama fotózásra, előtte legfeljebb jegyes és esküvői fotózáson voltak. Talán ezekre a kispapa is örömmel gondol vissza. Érdemes átbeszélni a fotózás részleteit előre. Mennyibe fog kerülni, meddig tart, milyen képeket szeretnénk, ki lesz a fotósunk, hova kell menni. A férfiak szeretik, ha ismernek minden részletet. Érdemes már a fotós választást is közösen megbeszélni. Ma, az apás szülések korában, talán az leendő apukák is szívesen vesznek részt fotózáson, ez egy olyan közös kaland, amire együtt vállalkoztatok, végül minden kispapa örömmel nézegeti a kismama fotózás képeit. Azonban semmit nem szabad erőltetni, fél siker, ha rá tudjuk venni, hogy jöjjön el, semmit nem kell csinálnia és ha megjön a kedve, 1-2 közös képet készítünk. Egy kis beszélgetés után általában feloldódnak és az 1-2 képből több is lesz a végére. Annyira jól is elsülhet, hogy Apuka fogja lefoglalni a családi fotózás időpontot. Ha pedig egyáltalán nem nyitott, akkor utólag csodálhatja meg a leendő gyermeke gyönyörű anyukájáról készült képeket.

 

Bár nagyon sok mindent fel lehetne még sorolni, hogy mire kell figyelni, ha kismama fotózásra szeretnél menni, a legfontosabb azonban az, hogy egymásra figyeljetek. Ne felejtsétek el megélni ezeket a vissza nem térő aprócska pillanatokat, hiszen ez a kilenc hónap egy gyönyörű emlék és egy nagyszerű kaland kezdete.

 

Csodás babavárást kívánok Nektek és remélem, hogy találkozunk a kismama fotózásotokon és akár az újszülött fotózás alkalmával!"

Setler-Rózsa Barbara, az Rbfoto.hu fotósa

 

Nézd meg Barbara kismama fotózás csomagjait, ha szeretnél bejelentkezni, csak kattints. :)

 

Variálható bababútorok a Lorellitől

trend_plus.jpg

A babaszoba megtervezése nem könnyű feladat a szülőknek. Több szempont alapján kell vagy lehet kiválasztani a megfelelő bútorokat és kiegészítőket. Vajon milyen kérdések merülnek fel bennünk a tervezéskor? 

Tovább

Mi állhat a gyakori hasfájás mögött a gyermekeknél?

sick-boy-lying-bed-touching-painful-stomach-bedroom.jpg

Sok csecsemő átmegy a hasfájós időszakon, ennek tünete, hogy sokat sír, görcsösen összehúzza, majd megfeszíti magát. Látszik rajta, hogy szenved és fájdalmai vannak, és a szülő sokszor tehetetlen, mert szeretne segíteni, de a legtöbbször semmi praktika nem használ. Sajnos ezt én is átéltem anno a lányommal, nem volt éppen egy kellemes időszak.

Tovább

Melyik babakocsira melyik autóshordozót tudjuk rácsatlakoztatni?

stroller-combo-top.jpg

A gyártók egyrészről megkönnyítik, másrészről pedig igencsak megnehezítik nemcsak a vásárlók, de a szakkereskedések dolgát is azzal, hogy megteremtették az átjárhatóságot az egyes márkák között a babakocsik és autóshordozók terén. Egészen pontosan arra gondolok, hogy most már lehetőség van különböző márkájú babakocsit és autóshordozót együtt használni, ehhez "csupán csak" egy adaptert kell beszereznünk.

Tovább

7 érv, hogy beszerezzünk egy cumisüveg-melegítőt

image01.png

Egy kisbaba táplálása sokszor bonyolult logisztikát kíván. Amíg anya otthon van a picivel, és szoptat, addig viszonylag egyszerű a képlet (legalábbis ezt gondoljuk). Igen ám, de nagyon sok esetben a helyzet megkívánja, hogy le kell fejni az anyatejet, ennek sok oka lehet, pl. az édesanyának van ugyan teje, de nem tud szoptatni, vagy nem tud éppen a babájával lenni etetési időben. Továbbá, ha nem megfelelő mértékű a tejtermelődés, a két szoptatás közötti fejés ezen segíthet. Ezekben az esetekben eltárolhatjuk, majd később felhasználhatjuk az értékes anyatejet. Valamint, ha fel szeretnénk használni, akkor a megfelelő hőmérsékletre kell melegíteni a babának. Ezt nagy gondossággal és körültekintéssel kell megtenni. Természetesen erre a célra is fejlesztettek már ki szuper eszközt, ilyen a cumisüveg-melegítő.

Tovább

15 tévhit az autósülésekkel kapcsolatosan

child-seat-reviews.jpg

A biztonsági gyerekülés vásárlása sokszor keménydió a szülőknek, mert könnyű elveszni a kínálatban. De az is előfordulhat, hogy rossz döntést hozunk meg azért, mert az információink falsak a témában. Jelen cikkemben igyekszem eloszlatni az autósülésekkel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Lássuk, mik is ezek: 

Tovább

Kérlek, segítsd a munkámat egy rövid kérdőív kitöltésével!

kerdoiv_fokep.jpg

Eltelt egy újabb év! 

Amikor 2019 áprilisában elindítottam a Babaszafari blogját, az volt a célom, hogy minden szülőnek és leendő szülőnek naprakész információkat adjak át minél több babás-mamás témában. Igyekeztem sok témát érinteni, szakértőket megszólaltatni különböző témákban. Bemutattam termékeket, valamint játszottunk is jókat.

Először is szeretném neked megköszönni, hogy velem tartottál a tavalyi évben, és szuper lenne, ha a 2022-es évben is folytatnánk együtt a kalandozást. 

Szeretném, ha az olvasóim maximálisan meg lennének elégedve a tartalommal, ezért gondoltam, az a legtisztább, ha kikérem a véleményed.

Kérlek, szánj rám pár percet, és az alábbi gombra kattintva töltsd ki a kérdőívet, mert a véleményed fontos a számomra!

kitoltom_gomb.jpg

süti beállítások módosítása