Babaszafari

Mit adhat neked a kismama jóga?

2023. szeptember 21. - Babaszafari Móni

Amikor egy kis lélek úgy dönt, hogy minket választ anyukájának, az egy leírhatatlan érzés, de ezzel együtt ezer kérdés is felüti fejét bennünk. Mi vár rám a várandósság alatt? Milyen lesz a szülés? Milyen lesz a kisbabám? Elég jó anya leszek?

 

Ezek teljesen természetes és helyénvaló kérdések, melyek megválaszolásában és a velük járó lelki-fizikai kihívások leküzdésében rengeteget tud segíteni a kismama jóga.

 kis_hir_banner_630x350px_kozeppontban.png

 

Nézzük meg a fizikai oldalt!

A kismama jóga során olyan gyakorlatokat végezhetünk, melyeket várandósan is kényelmesen és biztonságosan lehet végezni. Segítenek fittek maradni, legyőzni a vizesedést, erősíteni a nagy terhelésnek kitett hát és gátizmokat. Ezek megerősítése nem csak a várandósságot, hanem a szülést is segítik, valamint hozzájárulnak ahhoz, hogy szülés után gyorsabb legyen a test regenerációja.

 

Már a fizikai résznél sem hagyhatjuk figyelmen kívül a magzatra gyakorolt áldásos hatásokat, melyről egy jóga guru, B.K.S. Iyengar a következőképpen írt: “Mikor az anya jóga ászanát végez, teret teremt a babának, hogy öntudatlanul rúgdoshasson, nyújtózhasson és nőhessen, ezáltal megtapasztalva a teret a szűkösségben.”


_bpp8473.jpg

 

Térjünk rá a mélyebb rétegekre!

A légzés a várandósság előrehaladtával egyre nehezebbé válik, melyen sokat tudunk segíteni azzal, hogy testünkben teret képzünk az ászanák gyakorlásával és légzőgyakorlatokat végzünk. A légzőgyakorlatok a szülés alatt nagyban meg tudják könnyíteni a fájásokat, így a kismama egy szebb szülésélményben részesülhet.

A mély, nyugodt, egyenletes légzés az idegrendszerünk stabilitásának is alapja.

Az elcsendesedés, a relaxálás, a befelé figyelés támogatja a leendő anyákat, hogy legyőzzék félelmeiket és hogy teret és időt adjanak annak, hogy összekapcsolódjanak kisbabájukkal.

Ha minden héten időt szakítasz egy kismama jóga órára, azzal emlékezteted magadat, hogy itt az idő kicsit kiszakadni a hétköznapokból, lassabb tempót felvenni és elindulni az anyává válás útján.

 

 👶 A Középpont jógastúdióban minden kismama jógabérletet vásárló anyuka ajándékba kap egy 5 000Ft értékű Babaszafari vásárlási utalványt.*

Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd mindezt megtapasztalni, látogass el Valter Éva nagy tapasztalatú kismama jóga oktató óráira a gazdagréti Középpont jógastúdióba keddenként 14:30-16:00-ig vagy 18:00-19:30-ig!  A kismama jóga foglalkozásokra minden 13. hetet betöltött kismamát szeretettel vár, ha nincs eltiltva orvosa által a mozgástól, akkor is, ha előtte semmilyen mozgásformát nem végzett. A gyakorlást a 40. hétig (szülésig) bátran lehet folytatni. 

 

*Az utalvány 30 000 Ft feletti vásárlásnál használható fel minden Babaszafari üzletben, illetve a https://babaszafari.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr118218871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása