A gyógyító ölelés, avagy a babahordozás jótékony hatásai

2020. június 30. - Babaszafari Móni

new-mom.jpg

Július 5-e, az ölelés napja!!

Ez csak egy nap az évből, de azt gondolom egy szerető családban minden nap az ölelés napja kell, hogy legyen egy gyermek számára! 

Paul Coelho, brazil író tökéletesen megfogalmazta, hogy miért is öleljük meg gyermekünket, amennyiszer csak lehet: 

„Egy ölelés sokkal többet jelent két test érintkezésénél. Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek. A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit, egy nappal meghosszabbodik az életünk.” 

Tovább

Akkor sem eszi meg, ha éhes!

7-tips-for-introducing-foods-to-your-picky-eater.jpeg

Egy 4 éves „rosszevő” kislány anyukájaként nyakig benne vagyok a „nem eszik a gyerek rendesen, és borzasztóan válogatós” témában, és nagyon jól tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Háromból két anyuka, akivel erről a témáról beszélgetek, biztosan szembesül vagy szembesült hasonló problémákkal, mint én.

Tovább

Last minute Apák napi ajándékötletek

clever_1.jpg

Június 21-e Apák napja!

Tudom, ez nem egy tipikus magyar ünnep, de mivel egyre több hasonló ünnepet veszünk át az angolszász világból, így ez a jeles nap is begyűrűzött kis országunkba, ami szerintem nem is olyan nagy baj. Ha már létezik Anyák napja, miért ne ünnepelhetnénk meg az édesapákat is!?

Tovább

Játszva fejlődik a baba - 3. rész

A bőrérzékelés fejlődése

baby-587921_1920.jpg

Az 1. részben már szó volt a baba látásról, a 2. részben pedig a hallás fejlesztéséről. Ebben a részben pedig a bőrérzékelés, vagy más néven taktilis érzékelés kerül fókuszba. 

Ezen érzékszervünk legalább olyan fontos, mint a látás és a hallás. A bőrérzékelésnek 4 fajtáját szoktuk megkülönböztetni:

Tovább

Jó, ha tudod ezt a kullancsokról!

Végre itt a jó idő, de sajnos ezzel együtt a kullancsszezon is megérkezett.

Ha a természet lágy ölén barangolsz, gondolnod kell a kullancsok, szúnyogok, és egyéb rovarok elleni védelemről, annak érdekében, hogy az élmény valóban élmény maradjon. kullancs_vicces_kep_jo.jpg

Tovább

Játszva fejlődik a baba - 2. rész

A hallás fejlesztése

ears-2545756_1920.jpg

A cikksorozat 1. részében a baba látásának fejlődéséről, fejlesztéséről volt szó, ebben a részben püedig a hallás lesz a téma.

A baba hallása már magzatkorban kifejlődik, és kb. a 28. héttől mozgással reagál az erősebb zajokra, hangokra.

Tovább

Chipolino Electra: innováció a babakocsigyártásban

electra_2.jpg

Mit érdemes tudni a Chipolino márkáról? 

A bolgár Chipolino cég 1996-ban alakult. Kis családi vállalkozásnak indult, mely a kezdetekben kerékpárok összeszerelésével és babakocsik importálásával foglalkozott.

Folyamatosan növekvő méretei ellenére a cégben megmaradt a családias hangulat, termékei  jelenleg Európa 21 országában, valamint 13 Európán kívüli térségben elérhetőek.

Tovább

Milyen etetőszéket válasszunk?

eating_baby.jpg

Minden baba életében eljön az a szakasz, amikor megismerkedik a szilárd táplálékkal, és szépen lassan lecuppan a ciciről vagy a tápszerről. Ez az időszak minden babánál más. A szakemberek általában 6 hónapos korban javasolják a hozzátáplálás elkezdését, de néhány gyermeknél ez későbbre tolódik, és van olyan is, aki már 4 hónaposan simán elrágcsálna egy csirkecombot, ha hagynánk.

Tovább