Babaszafari

Last Minute dekorációk és nyalánkságok Halloweenra

2020. október 26. - Babaszafari Móni

art-2941705_1920.jpg

Te is mindig az utolsó pillanatban kapsz észbe?

Nálam a legtöbb ünnep előtt hatalmába kerít a "Pató Pál" effektus, és nem azért, mert nem szeretek ezzel foglalkozni, hanem valahogy mindig elúszok a dolgokkal, és mire eszmélek már csak napok választanak el az alkalomtól.

Tudom, hogy a Halloween nem éppen tradícionális ünnep kis hazánkban, de akinek gyermeke van, tudja, hogy ez igazából főleg értük van, mert nekik igen is buli undi cukorkákat enni, tököt faragni, meg mindenféle ijesztő figurákat készíteni papírmaséból...

Szóval, mint minden évben most is "last minute" házi készítésű megoldásokat kerestem a neten, és mivel egészen biztos vagyok benne, hogy vannak sorstársaim, gondoltam megosztom veletek is, milyen jópofa, egyszerűen elkészíthető ötleteket találtam, legyen az valami "borzasztóan" finom dolog, vagy csak egy kis dekoráció.

1. Mi mindenre jó a kukazsák?

Bevallom, soha nem jutott volna eszembe fekete kukazsákból pókot meg pókhálót készíteni, de ez nekem nagyon bejön :))

kukaszsak.jpg

2. Szellem konzerves dobozból

diy_ghost_windsock-400x600.jpgOké, nem egy díjnyertes dekoráció, de az alapanyagok legalább minden háztartásban megtalálhatóak. Végre értelmet nyert a tavasszal felhalmozott konzervkészlet.;) Lássuk be, nem kell hozzá túl sok minden, még a gyerek is meg tudja csinálni, és a kertben kiakasztva a fára, biztosan odavonz majd néhány szemet. Nem kell más hozzá, csak konzerves doboz, némi fehér és fekete festék, madzag, és fehér szalagok, amiket akár egy nejlon szatyorból is kivághatunk. A fekete festék helyett használhatunk például fekete szigetelőszalagot is (mert hát ugye tudjuk, hogy az is megtalálható minden magyar háztartásban).

diy-toilet-paper-roll-bats.jpg3. Denevér WC-papír gurigából

A jó öreg WC papír guriga, ami mindenre is jó! Egy kis fekete festék vagy papír, némi ragasztó, damil, szemek, és már kész is a cuki halloween-i denevér. A guriga tetejét és alját a kör átmérője mentén be kell metszeni kb. 1 cm mélyen, így be tudjuk hajtani a kétoldalát. A szárnyakat kivágjuk és felragasszuk, a gurigára, a szemeket szintén ráragasszuk, és már lógathatjuk is, ahová szeretnénk.

4. Lufiszellem

Itt a hatást tudjuk fokozni egy kis héliummal, de ha nincs, az se baj. Szükséged lesz fehér lufira, filctollra, és egy kis fehér papírra vagy akár lepedőre, függönyre, amit már nem sajnálsz. Ha nem héliumos lufit használsz, akkor damillal fentről lógasd le, úgy is tündi-bündi lesz. ;)

super-easy-and-fun-last-minute-diy-halloween-decorations-1.jpg

5. Világító lámpás befőttesüvegből

Ez egy kicsit több előkészületet igényel, ugyanis elő kell túrni a karácsonyi égősort, ami valószínűleg a gardrobszekrény legmélyén hever erősen csomós állapotban. De nézzük a jó oldalát, ha most előveszed, akkor karácsonykor megspórolsz magadnak egy röpke 2-3 órát, amíg kibogózod és leellenőrzöd, hogy hány izzó égett ki tavaly óta. Szóval szerintem duplán jól jársz ezzel az egyébként ötletes húzással.:) 

mason-jar-jack-o-lanterns.jpg

A dekoráció után nézzük meg, hogy milyen ehető dolgokat tudunk pikk-pakk összedobni a gyerekeknek, amihez nem kell konyhatündérnek lenni.

1. Egészséges nasi banánból és mandarinból

Nekem ez a kedvencem, cuki is, "szellemes" is, egészséges is, mi kellhet még? Persze, hogy egy kis csokika! A tökök szára meg lehet bármiből, amit megesznek a gyerekek. Az én lányom például imádja a kígyóuborkát, de dughatunk bele akár zeller vagy zöldalma szeleteket is. A legtöbb oviba kell vinni gyümölcsöt a szülőknek, szerintem oda is tökéletes meglepi, a gyerekek zabálnák!:)

orange-460x345.jpg

2. Múmia virslik

Nagyon bájos kis figurák, amihez nem kell más, mint egy csomag leveles tészta és néhány virsli. Mindössze annyi a dolgod, hogy felvágod a tésztát vékony csíkokra, rátekered a virslikre, csinálsz nekik egy kis turbánt is és megsütöd őket. Utána már csak mustárból vagy bármi más ehetőből kell néhány pötty a szemeknek. A mustárt és ketchupot kínálhatod mellé is a képen látható módon, vagy mielőtt a virslikre tekered a tésztát, be is kenheted azokat ízlés szerint.

mumia_virsli.jpg

3. Faragott alma múmiák

Na, ez az igazán minimalista és/vagy nagyon elfoglalt anyukáknak való munka :) Ez nekem azért tetszik, mert többféle felhasználási lehetőség rejlik benne. Lehet egy fantáziadús tízórai, vendégváró, de dekorációnak is tökéletes, ha az utóbbinak készítitek, akkor citromlével bekenve nem barnul meg az alma.

mumia_almak.jpg

4. Mini édességek gumikesztyűben

Mi is lehetne aktuálisabb és "kézenfekvőbb", mint megtömni néhány gumikesztyűt egy kis finomsággal, egy kis díszszalag, és már lehet is osztogatni. Sőt, ha egy fekete filccel még a kézcsontokat is rárajzoljuk.... Szerintem zseniális ötlet, hogy miért nem nekem jutott az eszembe?!

halloween-candy-glove-treats.jpg

5. Borosüveg múmiának álcázva

Ezt csak így itt hagyom, hogy anyának és apának is halálian jó legyen a Halloween! ;)

diy-wine-bottle-mummy.jpg

***********************************************************

Tipp:

A világ legjobb gyerektársasjátékát keresed?

A Zombie Kidz: Evolúció kooperatív, legacy jellegű társasjáték 2019 októbere óta tartja a címet (a legnagyobb társasjátékos fórumon, a BoardGameGeek-en leadott szavazatok alapján), 81gryq1eevl_ac_sl1500.jpgilletve 2019-ben elnyerte a UK Games Expo legjobb gyerektársasjátéknak járó díját is.

A játékosok célja közösen elűzni a zombikat, és bezárni az iskola összes ajtaját, még mielőtt túl késő lenne. A játék folyamatosan fejlődik: minél többször játszanak vele a gyerkőcök, annál több és több új kiegészítőt fedezhetnek fel, amiket zárt borítékok rejtenek. Izgalmas, legalább 55 játékalkalmat magában rejtő, végtelenszer újrajátszható társasjáték, akár már 7 éves kortól. 

***********************************************************

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, és kövess, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezem!  

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr2316247216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása