Babaszafari

Britax Römer, a biztonsági autósülés specialista

2020. július 13. - Babaszafari Móni

254783_01_lifestyle_cs_advansafix_iv_r_group1_childrecline_2018_300dpi.jpg

A babás, kisgyermekes szülők körében, akik körülnéztek már az autós gyerekülés piacán, bizonyára ismerősen cseng a Britax Römer márkanév. És biztos nagyon sokan meg is kérdeztétek magatokban, hogy mégis miért kerül egy autósülés ennyibe?

Tény, hogy a Britax Römer egy prémium márka, és meg is kérik az árát, de hagy mutassam be nektek a jellemzőit, és meg fogjátok érteni, hogy miért is az egyik piacvezető márka Európában. 

A márkáról

A Britax brit tulajdonú cég már 1939-ben – amikor még az autózás gyerekcipőben járt – autós biztonsági kiegészítők gyártásával foglalkozott, 1966-ban - a német Römer márkával való fúzió után - megkezdte a biztonsági autós gyerekülések gyártását. És innentől kezdve időt, energiát és pénzt nem sajnálva tökélyre fejlesztette termékeit.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Britax Römer volt az a cég, aki elsőként vezette be az isofix rögzítési rendszert Európában.

Ma már termékeik gyártásának 90%-a Nagy-Britanniában és Németországban zajlik. Valamint két világszínvonalú európai létesítményében 2017 óta működteti az egyik legmodernebb és legfejlettebb technikákkal felszerelt törésteszt központot a világon, továbbá az anyagok minőségét saját tesztlaboratóriumában végzi.

ADAC tesztelt gyerekülései egytől egyig „JÓ” eredményt értek el. 

Fontos tudni!

Amennyiben 15 km/h sebességnél nagyobb ütközés éri az autót, a gyerekülést nem szabad tovább használni, mert bár kívülről nem biztos, hogy látszik, a szerkezetében olyan mértékű deformálódás, sérülés mehet végbe, amely nem képes a továbbiakban megfelelően ellátni a feladatát.

Britax Römer biztonsági autósülései

Azt nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy a Britax Römer az egyetlen márka, amely gyakorlatilag minden gyerekülés kategóriában kiemelkedőt alkotott.

A titka abban rejlik, hogy a gyermek biztonsága a számukra a legfontosabb, és ezért a bevételeik nagy részét egyedi biztonsági megoldások fejlesztésére fordítják, melyek szinte minden biztonsági gyerekülésükben megtalálhatóak.

Nézzük, mik is ezek: 

Pivot Links isofix rendszer

A lényege, hogy frontális ütközés esetén az isofix-be épített rendszer az erőt először lefelé, a jármű ülésébe, majd óvatosan előre irányítja - ez nagymértékben csökkenti a gyermek fej- és nyaki sérülésének kockázatát. 

SICT (Side Impact Cushion Technology)

Kiváló védelmet nyújt a gyermeknek oldalsó ütközés esetén. Csökkenti az ütközési erőket azáltal, hogy minimalizálja az autó és az ülés közötti távolságot, és deformálódik, hogy elnyelje az energiát. Két formája van, vagy be van építve az ülésbe, vagy egy, az ülés háttámla oldalán található gombot kell az ajtó felöli oldalon kitekerni.

Secure Guard

Hozzájárul a gyermekek kényes hasterületének védelméhez azáltal, hogy egy extra érintkezési pontot ad a 3-pontos biztonsági övhöz. Az övet optimális helyzetben tartva a gyermek medencecsontjainál a SecureGuard akár 35%-kal csökkenti a hasra ható erőket frontális ütközés esetén.

Top tether

A felső heveder (top-tether) minimálisra csökkenti az autósülés elmozdulását ütközés esetén, így csökkenti a fej és a nyak területén a lehetséges sérüléseket. Két rögzítési pontjának köszönhetően a v-alakú felső heveder még nagyobb stabilitást és biztonságot nyújt a gyermek számára, mint a hagyományos hevederrel ellátott ülés.

Light System (LS)

Fény- és hangjelzéssel segíti a szülőt a gyermek optimális bekötésében. A rendszer jelzi nekünk, ha megfelelően megfeszítettük a belső biztonsági övet. 

highlight_kingiils_1.jpg

Highback ülőrész

Háromféle módon védi a gyermeket:

  1. az ülés héja fej-csípő védelmet biztosít, különösen oldalsó ütközés esetén,
  2. a felső és az alsó övvezetők biztosítják a biztonsági öv megfelelő helyzetét,
  3. A párnázott fejtámla biztonságot és kényelmet nyújt a fejnek és nyaknak.

V alakú fej- és háttámla

A 15-36 kg kategóriás gyerekülések esetében a fej- és háttámla „V” kialakítása lehetővé teszi, hogy a gyermek a testsúly határon belül mindig kényelmesen, mégis megfelelő védelemmel ellátva helyezkedjen el az ülésben.

v_hattamla.jpg

Easy Recline

Segítségével egyszerűen és könnyedén dönthetjük az ülést akár menetközben is.

easy_recline.jpg

XP Pad

Az autó 3 pontos biztonsági övére felhelyezhető védőpárna a gyártó által kifejlesztett ütéscsillapító habbal van töltve, hogy megvédje a gyermek érzékeny nyak- és mellkasi részét frontális ütközés esetén. Ez megakadályozza a gyermek állának a mellkasára gyakorolt ​​hatását az energia akár 30%-ának elnyelésével. 

highlight-9018-1.jpg

Az alábbi táblázatban igyekeztem összeszedni, hogy az egyes típusok milyen biztonsági funkciókkal bírnak:

britax_romer_osszehasonlito_tablazat2022-02.jpg

A fent említett biztonsági jellemzőkön felül számos innovatív kényelmi funkcióval is rendelkeznek a Britax Römer gyerekülések. A típusokat és azokról a részletes leírásokat megtalálod ITT.

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is, és kövess, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezem!    

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr5315988968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása