Babaszafari

Miért jó a pajzsos gyerekülés?

2020. február 18. - Babaszafari Móni

historia_1978.jpg

2002. január 1-jével fellendült az autós gyerekülés piaca Magyarországon is, ugyanis ekkor tették kötelezővé kis hazánkban is a használatát. 

Azóta eltelt 18 év, és mint minden technikai termék, az autósülések is jelentős fejlődésen mentek keresztül, amely leginkább a biztonság és a kényelem maximalizálására fókuszál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2013-ban bevezetett új i-Size szabvány, ami már többek között előírja az isofixes rögzítést és az oldalirányú ütközési tesztet is. Erről a témáról bővebben ITT írtam.

A cél az, hogy a korábbi ECE R44/03 és R44/04 szabványokat teljesen kifuttassák, és a későbbiekben már csak az i-Size norma legyen elfogadott. 

Azonban a gyermek rögzítése az ülésbe az más tészta. A legtöbb típusnál a gyerekülés belső biztonsági övével, vagy 15 kg felett pedig az autó biztonsági övével történik.

Ám a gyerekek nagyon különbözőek. Van, aki nyugodtan, gond nélkül végig ül akár 1 órát is szorosan bekötve, azonban vannak gyerekek, akiket frusztrál a biztonsági öv feszessége, és ettől feszültek, ingerültek, hisztisek lesznek.

Ezen gyerekek szüleinek jó hír, hogy van más megoldás is!

Mégpedig a pajzsos autósülés, ahol is a nevéhez hűen, a gyermeket egy pajzs védi, melyet az autó biztonsági övével rögzítünk. 

Miért jó a pajzsos megoldás?

Így a bekötés szabadabb érzetet kelt a gyerekeknek, ráadásul nem lehet rosszul beállítani. Amíg az 5 pontos, belső biztonsági öv bekötésénél nem mindegy a feszesség, és a kabátban való bekötés is rizikó faktor lehet, addig a pajzsnál ilyen probléma nem merül fel. 

Egy biztos a Concord pajzsos autósülést bátran ajánljuk 9 és 36 kg között. 

Mit kell tudni a Concord termékeiről? 

A német Concord cég a 42 éves múltjával, évtizedek óta vezető szerepet tölt be az iparágban, és azóta számos díjnyertes autósülést dobott a piacra.  

A gyártó úttörő fejlesztéseit a Transformer Pro gyereküléseiben is megtaláljuk: 

Az ülés kiváló biztonsági tulajdonságairól ismert. A szék zárt alakja elősegíti a maximális biztonságot minden életkorban.

procomfort02.JPG

A Twinfix System-nek köszönhetően az isofixes rögzítés is pofon egyszerű.

twinfix_1.JPG

Ülőfelülete ergonomikus kialakítással teszi kényelmessé az autózást a benne ülő kicsik és nagyok számára egyaránt.

ergonomikus.JPG

Úgynevezett „procomfort rendszer” lett beleépítve, ennek segítségével egy gombnyomással állíthatjuk a fejtámla magasságát, amelyhez automatikusan igazodik az ülés szélessége is.

procomfort_1.JPG

Övszerkezete egy önzáró csattal, egy gombnyomással rögzíthető, ami segít elkerülni az esetleges, bekötés során ejtett hibákat.

onzaro_csatt.JPG

5 pontos, belső biztonsági öv helyett pajzs védi a 15 kg alatti gyermeket az utazások során.

pajzs.JPG

További információt a termékről ITT találsz.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg mással is, és kövess minket, mert hamarosan újabb érdekes témával jelentkezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr4515474534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása