Babaszafari

A szoptatásról minden édesanyának és édesapának - 3. rész

Melltartóbetétekről jó, ha tudod...

2019. augusztus 09. - Babaszafari Móni

A szoptatásról szóló cikksorozatunk 1. részében az anyatejes táplálás sikerességéhez osztott meg velünk néhány gondolatot Csetneki Julianna, szülésznő, a 2. részben pedig a mellbimbó védelemről esett szó.

Most, a 3. részben a téma, hogy mire kell figyelni a melltartóbetét választásnál és használatánál. Olvassátok szeretettel Csetneki Julianna ajánlását:

easytouse_1000x1000px.jpg

A várandós időszakban, ha megjelenik az előtejed vagy nagyon érzékeny a bimbód jó, ha a melledre puha, azt teljesen szárazon tartó és átlélegző tulajdonságú melltartóbetétet használsz, ami nem mozdul el a melltartódban.

Kiemelten fontos a higiéniai szabályok betartása, ha a melledhez érsz.

melltartobetet_image.jpgFigyelj a következőkre:

  • Mindig alaposan mosd meg a kezed mielőtt a melledhez érsz.
  • Használj melltartóbetétet a várandósság ideje alatt is, ha az előtejed első cseppjei megjelennek. Nem esztétikus, ha átüt a sárga tej és foltos lesz a mellednél a felsőd.
  • A kicsepegő előtej megszáradva megkeményíti a melltartódat és dörzsölni, irritálni fogja az amúgy is érzékeny bimbód.
  • Akkor, ha nagyobb mennyiség csepeg az előtejből, abban még fel is ázhat a bimbód, ami miatt még sérülékenyebb lesz.
  • Testhőmérsékleten kb. 37 °C -on van a kicsepegő tej, amiben gyorsan elszaporodnak a kórokozók, ezek feljuthatnak a tejcsatornába és problémát okozhatnak.

Használj a fenti gondok megelőzésére melltartóbetétet. A kereskedelemben kétféle melltartóbetétből választhatsz, lehet eldobható vagy mosható.

breast_pads_36_box_product-03.jpgMilyen a jó eldobható melltartóbetét?

  • Biztosítja, hogy melled teljesen száraz maradjon. Az előtej, majd az anyatej beszívódik a melltartóbetét „magjában” lévő nedvszívó anyagba és azt ott is tartja.
  • Vékony, diszkrét, jól illeszkedő, nagyon puha. A bőröddel érintkező felülete 100%-ban természetes anyagú, légáteresztő tulajdonságú, hogy bimbód folyamatos levegőzését biztosítsa.
  • Biztonságosan fel tudod rögzíteni két ragasztócsíkkal a melltartódba, alul és felül is, mert így nem csúszik el. Ez különösen éjszaka fontos mert, ha az oldaladon fekszel és csak felül van rögzítve a betét, akkor az elcsúszik.

A Lansinoh éjszakai és nappali melltartóbetétje minden fenti feltételt biztosít számodra!

Legyél környezettudatos!

moshato_image02.jpgNem csak az egyszer használatos műanyag pelenkák terhelik a környezetet, hanem az eldobható melltartóbetétek is. A környezettudatos szülők egyre többen választják a mosható pelenkát és a mosható melltartóbetétet. A melltartóbetétet nem kell külön mosnod, hanem a babád ruhácskáival mosózsákban, ezért ez nem jelent megnövekedett energia- és vízhasználatot. A szárítása lapos felületen levegőn történik, ezek miatt igazán „zöldeknek” tarthatjátok magatokat!

Milyen a jó mosható melltartóbetét?

  • Puha belső rétege példátlan kényelmet biztosít még a legérzékenyebb bőrű anyák számára is.
  • Diszkrét és kényelmes illeszkedés, egyedülálló, könnycsepp alakú forma, amely idomul a mellhez, hogy kényelmes illeszkedést biztosítson, észrevehető vonalak nélkül.
  • Speciális nedvszívó magja növényi rostokat tartalmaz, így azonnal felszívja a nedvességet és gyorsan szárad.
  • Az újra és újra használható mosható melltartóbetétek 40°C-on egyszerűen mosógépben moshatók az erre a célra biztosított mosózsákban!

Ajánlás:

A Lansinoh mosható melltartóbetét 3 rétegű technológiája tökéletes védelmet biztosít a szivárgás ellen:

  1. Belső réteg, szuper puha és megvédi a legérzékenyebb bőrt is (100% poliészter TPU-val).
  2. Nedvszívó mag, természetes növényi rostokat tartalmaz, ami gyorsan felszívja a nedvességet és tiszta, száraz érzést biztosít (80% bambusz viszkóz, 20% poliészter).
  3. Külső réteg, vízálló, diszkrét használatot biztosít (100% poliészter). 

Egyedülálló csepp alakú, ezért idomul a testhez és kényelmesen illeszkedik. Szélei csúszásmentesek, a betét mindig a helyén marad. Könnyű használni. Mosás után is megtartja formáját. Mosózsákjában 40°C-on mosható.

lansinoh2-22070.jpg

Javaslom, hogy először próbáld ki az általad megvásárolt márkát többszöri mosással és használattal, hogy a mosható melltartóbetét megfelel-e a fenti feltételeknek. Csak ha már megtapasztaltad, utána bővítsd az alapkészleted!

Szerző: Csetneki Julianna - szülésznő, szakértő

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is! Kövess minket, mert hamarosan jelentkezünk cikksorozatunk következő részével!

A bejegyzés trackback címe:

https://babaszafari.blog.hu/api/trackback/id/tr5715000578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása