Hogyan legyen a család kerek egész?

2019. május 15. - Babaszafari Móni

A család fogalma nagyon relatív, sokféleképpen lehet jellemezni, és minden nemzetnek meg van a maga formaisága a családi léttel kapcsolatosan. Egyetlen biztos pont van, ami meghatározza a családot, a GYERMEK.

A Wikipédia meghatározása szerint: "A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. A családok tagjai általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek (általában ugyanazon rasszba tartozóak)."

A família az esetek 99%-ban a gyermek(ek) köré épül. Azért csak 99%, mert vannak olyan emberek, akik a háziállatukat is gyermekükként aposztrofálják, de most nem róluk szól ez a bejegyzés.

Szóval kinek mit jelent a család?

A család egy érdekes közösség, mert folyamatosan változik, formálódik, még akkor is, ha a létszám nem módosul, az emberek egymáshoz való viszonya nem egy konstans dolog.

A család formálja a gyermeket, a gyermek pedig a családot, ez egy végtelen körforgás!

family-2610205_1920.jpg

 

Tovább

Lazamamik vs. paramamik és ami közötte van

mom-2010524_1920.pngManapság nagy divat pontokba szedni, csoportosítani, rangsorolni mindent, legyen az étel, film vagy bármilyen tulajdonság.

Nyilván az anyukákra vonatkozóan is született számos ilyen lista, és hála a közösségi oldalaknak, hip-hop elterjedtek.

Néhány típusra még új szót is alkottak a „szakértők”.

Bátorkodtam összeszedni 20 kifejezést, legtöbbjük angol nyelven terjedt el és sokszor szójáték, így nem mindig lehet szó szerint lefordítani, azért megpróbálom.

És hogy mi a célom ezzel?

Először is szeretném eloszlatni a sztereotípiákat, hiszen olyan jó, hogy különbözőek vagyunk, hogy máshogy látunk dolgokat és mi anyukák rengeteget tanulhatunk egymástól.

Másodszor van bennük némi igazság, de nem gondolom, hogy ezeket a jellemzőket egy az egyben bármelyik anyukára rá lehetne húzni és sosem tudhatjuk, mi van az álarc mögött.

 

Tovább

Kirándul a baba

Itt a jó idő, melegen süt már a nap, csicseregnek a madarak, virágoznak a fák is…, ilyenkor az ember vágyik ki a szabadba.

Természetes, hogy ezer meg egy kérdés kavarog az újdonsült szülő fejében, hogyan, hova, mikor, mivel…????

Először is vegyél egy nagy levegőt és olvasd el ezt a blog bejegyzést, ha már egy kérdést sikerült megválaszolnunk, érdemes volt rá időt szánni!!

spacer-1195591_1920.jpg

Tovább

Vigyázz, kész, rajt!

Kedves leendő, újdonsült és rutinos anyukák!

Jó hírem van, elindult a Babaszafari blog!

Engedjétek meg először is hogy bemutatkozzak, a nevem Móni. Én volnék az, aki ezt az oldalt igyekszik minél relevánsabb tartalommal feltölteni.

A Babaszafari bloggal célom, hogy tájékoztassak, utat mutassak és nem utolsó sorban szórakoztassak! Időről időre igyekszem olyan aktuális témákat feldobni, ami babás, kisgyermekes szülőket érinthet.

És hogy miért? Mert a Babaszafari munkatársaként és anyukaként duplán tudom azt, milyen könnyű eltévedni az információk sűrű erdejében.

hanna_en02.jpg

Tovább